documentatie-if-v2_page_08

UITZICHT VAN NEDERLAND

NRC Handelsblad, 2008

De kaart Uitzicht van Nederland is het resultaat van een samenwerking tussen Irene Fortuyn en de lezers van NRC Handelsblad. In de rubriek Prijsvraag in het Cultureel Supplement vroeg Fortuyn de lezers vier maal te reageren op een vraag over het uitzicht vanuit hun woning.

De antwoorden van de 377 inzenders zijn verwerkt in deze kaart van de topografie van het uitzicht van Nederland. Alle inzenders hebben als dank voor hun bijdrage een genummerd en gesigneerd exemplaar van de kaart ontvangen.

if_week1_def2
week2_schets2
Opdracht week een
De eerste week werden de lezers verzocht uit hun raam te kijken en de beschrijving van het uitzicht in losse woorden te noteren.
Opdracht week twee
De tweede week werden de lezers gevraagd hun uitzicht op te meten. Hierbij werd gevraagd naar de maat van het uitzicht, waarbij de volgende richtinggevende vragen werden opgegeven: de afstand tot de overkant; hoe ver kan worden waargenomenl; de hoogte en breedte van het raam; de breedte van het uitzicht; van welke verdieping gekeken wordt.
week3
week4
Opdracht week drie
Deze week ging over de omlijsting van het uitzicht. De lezers werd verzocht te omschrijven wat zich voor, tegen, links, rechts, boven of onder hun raam bevond.
Opdracht week vier
De laatste week werden de lezers verzocht nog een laatste maal uit hun raam te kijken om het mooiste uit hun uitzicht in een los woord te noteren.
week_def
Overzicht reacties
Op de vier opdrachten is 347 keer geantwoord, waarna Irene Fortuyn de antwoorden heeft verwerkt in de topografie van het uitzicht van Nederland.
uitzicht_van_nederland1-1
Het uitzicht van Nederland
Deze kaart is het resultaat van de reacties van de 377 inzenders die hebben gereageerd op de vier opdrachten.
Related Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt