bomen

In Zicht

Proosdijtuin bibliotheek Deventer, 2018

De oude proosdijtuin wordt de tuin van de nieuwe bibliotheek die in 2018 in Deventer gebouwd is. Beeldbepalend in de tuin is de beuk die rond 1650 geplant is en inmiddels een omtrek heeft van bijna 5 meter. Maar de beuk staat achter de schutting in de tuin van de buren, waardoor de prachtige stam aan het zicht onttrokken wordt.

Een bibliotheek is een plek van kennis en bevragen, een plek waar zoals in de kunsten, het onzichtbare zichtbaar wordt gemaakt. Het tweeledige voorstel gaat hierop in. 

  • 1. IN ZICHT is een bronzen afgietsel van de achterkant van de stam van de beuk van ongeveer 3 meter hoog en 1.60 breed, geplaatst voor de hoek van de schutting die het zicht op de stam belemmert. Het beeld vanuit de bibliotheek tuin is dan een bronzen afgietsel van de prachtige stronk vóór de schutting, een met klimop begroeide schutting en de beuk achter de schutting. Zo wordt de achterkant van de beuk, die dubbel aan het zicht onttrokken is, in zicht gebracht.
mal
tekening
  • 2. IN ZICHT programma: een jaarlijks terugkerende programmering met wandelingen, performances, dialogen, spel en andere interacties die waarden bevragen en je anders doen kijken naar de stad. Alumni van kunst en design academies die zicht in toenemende mate bezighouden met maatschappelijke vraagstukken worden hiervoor uitgenodigd. Jaarlijks wordt een ander thema gekozen.

 

 

Related Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt