house_garden

House & Garden

Witte de With, 1999

De overzichtstentoonstelling House & Garden bij Witte de With, een instelling voor hedendaagse kunst in Rotterdam, gaat in op het thema stedelijk landschap aan de hand van uiteenlopende projecten.

Rear View is toegesneden op de achterzijde van het gebouw van Witte de With dat uitzicht biedt op een bonte verzameling van huizen, kantoorpanden en flatgebouwen waar mensen van over de hele wereld wonen. Door middel van het uitdelen van plantenbakken met rode geraniums aan de bewoners worden alle individuele balkons en tuintjes samengesmolten tot één grote tuin die doorloopt in de tentoonstellingszaal, waar een schommel hangt tussen bakken met dezelfde rode geraniums.

Obsolete Views relateert daarentegen aan de straatkant van het gebouw met de drukke weg en de verschillende winkels, restaurants en huizen. De ramen van de tentoonstellingsruimte worden gedeeltelijk gekopieerd door middel van spiegelend glas en omlijst door witte kozijnen van vilt. Ze hangen roerloos aan de muren voor de ramen van spiegels en andere liggen als een enorme kluw op de grond. Het uitzicht wordt bepaald door het moment.

Undergrowth bestaat uit een collectie van stoffen met bloemetjesmotief; een representatie van de natuur die vaak gebruikt wordt in interieurs. De stoffen, vaak nog bevestigd aan de rol, zijn verspreid over de grond en vormen gezamenlijk een zee van bloemen. De ventilatoren en de afvoerpijpdeksels verwijzen naar de fundering van gebouwen, die mensen het liefst uit het zicht van hun luxueuze interieurs houden.

sif_house-garden_05
sif_house-garden_03
sif_house-garden_02
sif_house-garden_13
sif_house-garden_12
sif_house-garden_09
sif_house-garden_10
sif_house-garden_07
sif_house-garden_06
sif_house-garden_11
sif_house-garden_08
Related Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt